(junior) Field Service/project Engineer M/V (40 uur)

De Mission Critical Solutions Group is een bedrijvengroep met meer dan 25 jaar ervaring in professionele radio- en datacommunicatie en een uitstekende staat van dienst. MCS group bestaat uit afzonderlijke business units waaronder Abiom Communication Systems (Nederland en België), Abiom Fleet Systems, Abiom Special products, Abiom Command & Control Solutions en C-pro.

Iedere unit heeft zijn eigen specialisatie en identiteit. Tientallen regionale en landelijke veiligheidsdiensten, grote industriële bedrijven, zorginstellingen en organisaties rondom complexe infrastructuur maken gebruik van onze expertise op het gebied van missie- en bedrijf kritische radiocommunicatie, mobiele data en voertuigopbouw.

Ons werkgebied beslaat de gehele Benelux. Daarbuiten werken wij met toegewijde partners.

De bundeling van know-how en de jarenlange ervaring van ons team is de kracht van de groep. Voor nagenoeg ieder vraagstuk op het gebied van missie- en bedrijfskritische communicatietechnologie vinden wij een antwoord. ‘Bestaat niet’ zit niet in ons DNA, de oplossing komt er.

Onze klanten zijn Missie of Business kritische bedrijven waar veiligheid en kwaliteit van groot belang is. Innovatief, flexibiliteit en service- en klantgericht zijn onze kernwaarden en de kwaliteit van onze diensten, producten en mensen staat voorop.

Omdat onze business in België enorm gegroeid is, zijn wij voor onze business unit Abiom Communication Systems bvba op zoek naar een (junior) Field Service/Project Engineer.


Functie
Als (junior) Field Service/Project Engineer in België werk je mee aan implementatie en onderhoud van onze IP-gebaseerde oplossingen in meldkamers van de hulp- en veiligheidsdiensten. Je richt je voornamelijk op de uitvoering van projecten en de werkvoorbereiding die hierbij nodig is.

Collega’s van sales en Project Management mogen op jouw kennis en vaardigheden rekenen bij het opstellen van projectoffertes en maatwerk productieorders/-offertes. Je geeft technisch advies over de te gebruiken producten, software (instellingen) en benodigde uren en biedt technische ondersteuning bij demo’s.
 
Je communiceert uitstekend en werkt zowel onafhankelijk en zelfstandig op locatie als in teamverband. Bovendien ben je praktisch onderlegd en kun je goed plannen en prioriteiten stellen.

Je werkt in een klein team en jouw leidinggevende is de Operations Supervisor.


Functie-eisen

 • Diploma in een ICT-gerelateerde studierichting of gelijkwaardig door ervaring
 • Kennis van Windows Server en Desktop omgeving.
 • Kennis van netwerking, hardware en security
 • Interesse in RoIP, VoIP, SIP, telefonie, parlofonie, videofonie en streaming
 • Interesse in Radio en HF-technieken : TETRA, DMR, LTE
 • Projectmatig en zelfstandig kunnen werken
 • Klant- en oplossingsgericht denken
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Degelijke vaardigheden om zich mondeling en schriftelijk in het Frans en Engels uit te drukken
 • Ervaring in een soortgelijke functie is een troef
 • Sporadische verplaatsing naar ons hoofdkantoor in Wijchen (NL) schrikt je niet af.
   

Wij bieden

 • Een afwisselende functie met ruimte voor eigen inbreng
 • Een prettige werksfeer in een informeel bedrijf
 • Uitstekende mogelijkheden tot persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Extra legale voordelen inclusief bedrijfswagen

 
Naast de juiste ervaring en achtergrond vinden wij het ook erg belangrijk dat er een persoonlijke klik is met de organisatie en het team.


Indien je in aanmerking wilt komen voor deze functie, ontvangen wij je CV en motivatiebrief graag zo spoedig mogelijk op werken@abiom.nl.
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Hans De Poortere via  +32 (0)3 766 22 27.