Vacature (junior) commercieel medewerker binnendienst M/V (32-40 uur)

De Abiom groep heeft 100 medewerkers verdeeld over Nederland en België. Onze klanten zijn Missie of Business kritische bedrijven waar veiligheid en kwaliteit van groot belang is. Innovatief, flexibiliteit en service- en klantgericht zijn onze kernwaarden en de kwaliteit van onze diensten, producten en mensen staat voorop.

Omdat wij enorm groeien en mooie projecten in het vooruitzicht hebben, zijn wij op zoek naar een

(Junior) Commercieel medewerker binnendienst voor onze businessunit Abiom Fleet Systems

De businessunit Abiom Fleet Systems voorziet complete wagenparken van communicatieapparatuur, mobiele dataoplossingen, signalering- en videoapparatuur. Daarnaast voorzien we bedrijfswagens van diverse maatwerk inrichtingen waaronder opbergsystemen, vloer- en wandbekleding en elektrische installaties/voedingssystemen.

In gespecialiseerde werkplaatsen worden voertuigen en motoren omgebouwd. Groter materieel of vaartuigen worden op locatie op- of omgebouwd.

De term one-stop shopping is bij ons meer dan op- of inbouw alleen. Met enkele gerenommeerde fabrikanten heeft Abiom een speciale relatie in de vorm van een partnership, soms op basis van exclusiviteit. Door deze partnerships start de ombouw al tijdens het productieproces. Dit legt de basis voor turn-key leveringen. Abiom verzorgt de volledige begeleiding van het project tot de feitelijke aflevering.

Onze uitdaging
Als Commercieel medewerker binnendienst ben je verantwoordelijk voor de relaties en prospects van ons bedrijf. De relaties van Abiom Fleet Systems (NL & BE) zijn jouw voornaamste klanten. Daarnaast heb je eventueel ook contact met relaties van de andere businessunits.
Je denkt met relaties (‘accounts’) mee en investeert op diverse manieren tijd en aandacht aan hen. Als Commercieel medewerker binnendienst ben je het eerste aanspreekpunt voor de accounts en ondersteun je de accountmanagers en collega’s in de buitendienst.
Collega’s van sales en inkoop mogen op jouw kennis over de eigenschappen en kenmerken van de producten en/of diensten rekenen.
Je communiceert op een professionele en doelgerichte wijze, je werkt onafhankelijk en zelfstandig. Bovendien ben je praktisch onderlegd en kun je goed plannen en prioriteiten stellen.
Je werkt samen met een directe collega’s op de Commerciële binnendienst. Jouw leidinggevende is de Business Development Manager

Taken
– Je verwerkt in het ERP-pakket de leads, offertes, transacties en vragen van de klant. Ook bewaak je het orderproces en communiceer je met de afdeling inkoop over de levering van onze bestellingen.
– Je bent verantwoordelijk voor de verwerking van klantgegevens en het up to date houden van deze gegevens.
– Je coördineert naast de reguliere leveringen ook de zogenaamde demozendingen. Indien er zendingen niet retour komen handel jij conform de werkprocessen.
– Je begeleid vraagstukken vanuit de klant.
– Je houdt intensief contact met de accounts. In tegenstelling tot een verkoper houd je het traject rond de verkoop van a tot z bij. Dat betekent dat je je naast de levering van een dienst of product ook richt op de nazorg bij de nieuwe en bestaande klanten.
– Deelname aan beurzen en evenementen.
– Je verwerft kennis van producten en / of diensten en houdt deze op peil.
– Je geeft actief input voor het beleid naar (nieuwe) klanten toe
– Je bepaalt als beheerder van het account samen met de buitendienst het accountplan voor een klant. Hierin analyseer je wat de juiste producten zijn en kies je de benadering van de klant.
– Je bekijkt welke acties er per account noodzakelijk en mogelijk zijn.
– Je levert toegevoegde waarde en bouwt een vertrouwensband op met de accounts. Dat betekent dat je moeite doet om extra service te bieden en dat je niet meteen uit bent op een verkoopcontract, maar met de klant meedenkt.

Functie-eisen
– Je hebt een HBO werk- en denkniveau
– Je hebt een afgeronde of bijna afgeronde opleiding in de richting Commerciële Economie of vergelijkbaar.
– Je hebt affiniteit met automotive markt, techniek en communicatie
– Je kan klant- en oplossingsgericht denken
– Je kan snel schakelen in een complexe en hectische werkomgeving
– Je bent bereid mee te denken met collega’s en bij te springen wanneer dat nodig is
– Je beschikt over algemene computerkennis (Windows, ms office)
– Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
– Je hebt ervaring in een soortgelijke functie (pré)
– Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
– Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift

Wij bieden
– Een innovatieve en dynamische werkomgeving
– Een zelfstandige en afwisselende functie met ruimte voor eigen inbreng
– Een prettige werksfeer in een informeel bedrijf
– Mogelijkheden tot persoonlijke en professionele ontwikkeling
– Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 25 verlofdagen en 13 ADV dagen (FTE)

Naast de juiste ervaring en achtergrond vinden wij het ook erg belangrijk dat er een persoonlijke klik is met de organisatie en het team.

Indien je in aanmerking wilt komen voor deze functie, ontvangen wij je CV en motivatiebrief graag zo spoedig mogelijk op werken@abiom.nl.
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Rosalie Siebelink-Kooijman via +31 24 373 44 22.