Tim van den Hoff, senior specialist voertuiginstallaties

‘Ingewikkelde puzzels oplossen’

Tim van den Hoff werkt al zestien jaar bij Abiom. Als senior specialist voertuiginstallaties gebruikt hij de nieuwste technologieën om zo bij te dragen aan de veiligheid van Nederland.

Toen Tim zestien jaar geleden een oude brandweerwagen aan het restaureren was, kwam hij bij Abiom terecht. “Ik wilde een kap van de dakset vervangen en zag dat Abiom die leverde. Ik ben me gaan verdiepen in het bedrijf en solliciteerde, omdat ik het zo interessant vond wat ze deden. Het is toch fantastisch om te kunnen werken aan de voertuigen waar je als kind mee speelde en van droomde, aan voertuigen van mensen die zorgen voor onze veiligheid?”

Tim begon als monteur met het inbouwen van voertuigen en specialiseerde zich in motoropbouw. Hij groeide door tot werkplaatscoördinator en was ook nog een paar jaar teamleider. Nu is hij senior voertuigspecialist. “In elke rol kreeg ik van Abiom de gelegenheid om te groeien, om te leren en ook om opleidingen te volgen.”

Betrouwbare oplossingen

Het meeste plezier haalt de voertuigspecialist uit het bedenken van nieuwe oplossingen. “De klant heeft een vraag, een probleem en wij gaan in overleg met de klant op zoek naar een oplossing. Een oplossing die veilig is, die werkbaar is voor de mensen die ‘m dagelijks gaan gebruiken en een oplossing die betrouwbaar is en waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.”

Zo is Tim een van de ontwikkelaars van de Smartswitch, een regelorgaan voor voertuigen van diverse veiligheidsdiensten dat ervoor zorgt dat het voertuig zelf nauw samenwerkt met de techniek die Abiom er op- en inbouwt. Hij is gespecialiseerd in het ontwikkelen en op- en inbouwen van installaties voor voertuigen als motoren, auto’s en boten. “Wij rusten voertuigen onder andere uit met elektrotechnische, voertuigspecifieke en ICT-oplossingen. Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat de bestuurder zijn of haar werk goed en veilig kan blijven uitvoeren. Dat zijn soms ingewikkelde puzzels, maar we komen er altijd uit.”

Een belangrijke reden daarvoor is het teamwork. “Met z’n allen werken we eraan om een product of dienst te leveren waar we de klant mee helpen. Geen dag is hetzelfde: soms moet er direct iets worden opgelost en ook dan staan we er als team. We zijn trots op wat we doen, de werksfeer is altijd goed en er is op een werkdag natuurlijk ook ruimte voor een lolletje. Ik werk hier niet voor niets al zestien jaar. Abiom daagt je uit, innoveert is dynamisch en helpt je waar nodig. Het is een werkgever waar je meetelt en waar je je graag voor inzet.”