Daarom Abiom

Kennispartner en Totaalleverancier

Topprestaties en innovatieve kracht, alles in dienst van een gemeenschappelijk doel, het leveren van een kwalitatief hoogwaardig product aan professionals die afhankelijk zijn van deze produkten onder alle omstandigheden. Abiom draagt met haar innovatieve produkten en diensten bij aan een betere dienstverlening van de openbare veiligheidsdiensten en daarmee aan een hogere kwaliteit van veiligheid voor de burger. De kennis en expertise op het gebied van radio-communciatie, mobile data en licht- en geluidsystemen maakt Abiom uw centrale aanspreekpunt voor communicatie en mobiliteitsvraagstukken. Ons bedrijf is volledig gekwalificeerd over gewenste producten te adviseren, deze in te bouwen en structureel volledige service te verlenen. U kunt met al uw wensen en vragen bij ons terecht. Is de juiste oplossing in uw situatie niet beschikbaar, dan ontwikkelen wij die graag voor u. 

Abiom is ervaren

Abiom is een ISO9001 gecertificeerde onderneming opgericht in 1995. Abiom vertegenwoordigd mondiaal toonaangevende fabrikanten veelal als exclusief partner. Onze passie heeft ons bedrijf karakter gegegeven. Onze dienstverlening en portfolio worden voortdurend aangepast aan de wensen en eisen van onze opdrachtgevers. Wij zijn trots dat wij de meest veeleisende gebruikers tot onze klanten mogen rekenen. Politie, brandweer en ambulance maken gebruik van onze kennis en expertise. De opgedane kennis en expertise passe wij met succes toe in het bedrijfsleven, de industrie, bij beveiligingsbedrijven en de entertainement branche. Of het nu gaat om installatie, onderhoud, beheer of reparatie, Abiom heeft alle middelen, kennis en expertise in huis om 'volledig te ontzorgen’. 

Abiom staat voor kwaliteit

Abiom is behalve toonaangevend in Belgie ook actief in Nederland (Wijchen en Houten). Ook daar beschikken wij over eigen inbouw- en servicecentra, met alle meetmiddelen, reserveonderdelen en testsystemen om reparaties binnen de overeengekomen doorlooptijd uit te voeren. Luxemburg en Engeland (Cambridge) behoren ook tot het werkgebied van Abiom.
Alle service-activiteiten vallen onder de ISO 9001 certificering, voor het installeren beschikken wij over de noodzakelijke VCA certificering. Het servicecenter van Abiom is ‘Authorized Service Center’ voor de fabrikanten Sepura, Federal Signal en Phonak. Verder repareren wij ook accessoires van alle andere voorkomende merken. 

Abiom ontwikkelt

Inspelen op specifieke eisen en wensen die in de praktijk voor u van belang zijn is voor ons een uitdaging die wij niet uit de weg gaan. Samen met u als opdrachtgever zet Abiom haar expertise in om te komen tot die ene oplossing voor uw specifieke praktijksituatie. Abiom blijft investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten en heeft de afgelopen jaren bewezen in staat te zijn innovatieve oplossingen te realiseren. Samen met onze strategische partners streven we naar perfectie en technologische innovatie. Daarnaast luisteren we naar eindgebruikers om onze producten zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken.

 

Abiom is maatschappelijk betrokken

Abiom houdt in haar beleid rekening met de effecten van haar bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Wij investeren in veiligheid, gezondheid, comfort en welzijn van medewerkers, bezoekers en klanten. Zo ook in energiebesparing, het verminderen van afval, hergebruiken van materialen. dat levert direct winst op en draagt bij aan een lagere belasting voor het milieu. Abiom is maatschappelijk betrokken bij projecten die zonder winstoogmerk worden ondersteund. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid vertaalt zich ook in sponsoring van diverse goede doelen. Sponsoring in de vorm van inzetten van onze kennis, financiële bijdragen of andere manieren van ondersteuning of samenwerking. Zo steunen we onder andere de Stichting Energy4All die onderzoek doet naar het vinden van een medicijn voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Abiom verzorgt de volledige technische en medische ondersteuning van een van de belangrijkste evenementen van Energy4all in Italie Forza4energy4all.